Kingispikker: 5 kingitust vanematele jõuludeks

10 detsember, 2021

Märkamatult on kätte jõudnud detsembrikuu, jõulud on juba lähenemas ja me kõik murrame pead, mida kinkida oma kõrges eas lähedasele. Panime kokku viis parimat jõulukingi ideed, mis sobiksid, et saaksid nende hulgast oma valiku teha.

Tänapäeva infomüras on valik läinud väga suureks ja keeruline on oma lähedasi üllatada. Kasulik on võtta korraks aeg maha ja veidi mõelda, kuidas saaks kingitus olla võimalikult praktiline ilma suuri summasid kulutamata. Kui me soovime kingitust leida just vanemale inimesele, siis peaks eelkõige mõtlema, mis on tema lemmiktegevused. See miski võiks olla praktiline, et leiaks hiljem maksimaalselt kasutust.

CareMate.ee on sinu jaoks kokku pannud väikese kingi spikri, et jõuluaeg mööduks rahulikult ja sa ei peaks kingituste valimise pärast liigselt muretsema. Loodetavasti saad siit blogipostitusest vahvaid ideid, kuidas oma lähedast rõõmsal jõuluajal toreda kingitusega üllatada.

1. Mõttetöö jaoks

Kui vanemale meeldib kodus vaikselt millegi huvitava kallal nokitseda, siis on väga hea kingitus vahva pusle või mõni paksem ristsõnaraamat. See on sobiv kingitus eelkõige neile, kes naudivad ajutööd ning soovivad hoida oma mõtte selge. Ristsõnad hoiavad eakat tegevuses ning pimedad talvekuud mööduvad kiiremini. Kui vanainimene on pidevalt üksi, siis on ristsõnad või raamatud talle suurepärased kaaslased.

2. Soojad jõulud

Teiseks kingituseks soovitaksime pehmeid susse või hoopiski sokke, mille tald on mittelibiseva põhjaga. Ideaalne kingitus vanemale inimesele, et vältida libastumist koduses keskkonnas. Samas on see kingitus läbimõeldud ja hoiab jalad ilusti soojas!

3. Suur kingikorv

Kolmas idee oleks erinevad pisemad kingitused üheks suureks korviks kokku sättida. Kujutle, kui õnnelikud on su vanemad, kui saavad jõuludeks vahva kingikorvi hea ja paremaga! Mmm… Olenevalt sellest, mis su lähedasele enim meeldib, saad kokku panna vahva korvi, kus on koos kõik tema lemmiktooted alustades näiteks lemmik toidust ja lõpetades mõne põneva raamatu, huvitava pusle või mõne muu armsa kingitusega. Korvi võib lisada ka väikese fotoalbumi perekonna pesamunadest ja suurematest liikmetest ning nende tegemistest. Paberfotosid küll sageli enam ei ilmutata, aga usu mind – su lähedased vaataksid selliseid pilte suurima rõõmuga! 

4. Mõnus massaaž

Neljandaks soovitaksime lähedasele kinkida massaažiseadme. Kui tal on pidevalt probleeme valutava seljaga, siis on abiks seade, mis tänu elektroonikale saab kenasti asendada massööri tugevat kätt. On olemas nii väiksemaid kui suuremaid seadmeid kaela- ja seljamassaaži jaoks, mida saab kergesti sisse ja välja lülitada.

5. Rahulik uni

Kui su kallil lähedasel juhtub probleeme olema unega, siis võiksid kingituseks valida midagi, mis soodustab und. See on ühtlasi ka meie viimane kingisoovitus! Kaubandusest leiab erinevaid difuusereid, kuhu saab lisada näiteks rahustavat lavendliaroomi. Lavendlil on väga mõnus lõhn, mis ühtlasi soodustab uinumist ja tagab kosutava une.

Ära jäta jõulukingituste ostmist viimasele minutile! Pigem planeeri oma ostud varem – nii möödub jõuluaeg rahulikumas tempos ja stressivabalt. Kingituste otsimine ei pea olema jõulude ajal see peamine, millele kogu fookus on pandud. Kõige tähtsam on olemas olla, kuulata ning oma lähedasi toetada, jagada neile armastust ja olla oma lähedaste suhtes hooliv. Jõuluaeg on rahu aeg!

Meie hoolime!

Kui su vanavanemad on pidevalt üksinda ning vajaksid oma igapäevastes tegemistes abi, siis pöördu meie poole. Miks on kodune hooldus hea? Sest eakas saab elada oma harjumuspärases keskkonnas. CareMate saab pakkuda erinevaid isiku- või koduhooldusteenuseid, et su lähedasi maksimaalselt aidata. Küsi julgelt pakkumist www.caremate.ee/. Olge hoitud!
CareMate.ee meeskond