5 põhjust, miks eelistada kodust hooldajat hooldekodule

13 september, 2023

Me elame kiire elutempoga ühiskonnas, kus raske on isegi iseenda jaoks aega leida. Kui sul on ka hooldusabi vajav eakas lähedane, kellel on tarvis tuge ja hoolt, siis tead, kui keeruline on praegusel ajal kõigega toime tulla.

Lihtsam ja kiirem variant oleks oma eakas lähedane ju hooldekodusse panna, kuid kas selline elu muutus on vanemale hea? Jagame sinuga viis põhjust, miks eelistada hooldajat hooldekodule.

1. Kodune hooldusabi – eriline hool sinu lähedasele

Sul on võimalik tellida oma ema või isa eest hoolitsema oma ala spetsialist. Samal ajal, kui sina oma tööde ja toimetustega tegeled, võid kindel olla, et sinu eaka lähedase eest on kenasti hoolt kantud. 

Hooldekodus on kõigil range režiim, mida jälgima peab. Kui vanemale meeldib hommikul varem ärgata, siis hooldekodus olles peab ta ootama, millal isikuhoolduse tegemiseks järg temani jõuab. Hooldekodus on ka palju teisi vanureid, seega hooldajate tähelepanu on hajutatud. Kui enne teda on palju teisi tubasid, siis võib töötaja temani jõuda palju hiljem, kui vanem sooviks. 

Tellides hooldusabiteenuse osutaja lähedasele koju, saab vanem ärgata täpselt siis, kui ise soovib. Lisaks saab ta kogu hooldaja tähelepanu endale ja kõik tema mured ning probleemid saavad kiire lahenduse. 

Hooldekodus on kindla süsteemi järgi pandud paika kõik söögikorrad. Miks peaks endale stressi tekitama muretsemisega, kas su vanemale sealsed toidud üldse sobivad? Mida teha, kui ta soovib midagi mahlakamat ja maitsvamat? 

Vanemal on kindel toitumismenüü või mingid konkreetsed eelistused, siis koduses keskkonnas olev hooldaja saab alati valmistada täpselt neid toite, mida eakas tõeliselt naudib. Hooldusabiteenuse osutaja jälgib ka, et vanem sööks kindlatel kellaaegadel ja piisavas koguses toitu. 

CareMate’i platvorm on usaldusväärne keskkond, kust saada vanainimesele kiirelt leida hooldusteenuseid pakkuva spetsialisti.

Saad luua lähedasele vastava hooldusabi plaani, mille abil on võimalik kaardistada, kui palju ja milles eakas täpsemalt abi vajab. Kui lähedane taastub näiteks mõnest operatsioonist, siis on hooldusabiteenuse osutaja toeks nii liikumisel kui söömisel, aga ka kõikides teistes toimingutes, mida teha on vaja.

2. Väikesed muudatused = vähem stressi

Vanem saab edasi olla oma mõnusas keskkonnas, tundmata stressi ja masendust oma armsast kodust lahkumise üle. Mida vanemaks su lähedane saab, seda vähem tahab ta oma ellu suuri muutusi. Vanainimene soovib olla rahulikult, toimetada oma harjumuspärases keskkonnas ja olla võimalikult iseseisev.

Meie CareMate’is aitame iseseisvusele kaasa, toetades teda tavapärastes tegevustes, et vanainimene saaks tunda end paremini ja õnnelikumalt. Nii kaua kui vähegi võimalik, oleks hea, kui vanemat saaks hoida tema enda kodus. Eakas on perele palju lähemal. Kui vanainimesel on koduloomi, saab ta nendega koos aega veeta ja end mugavalt tunda.

3. Professionaalsed ja sõbralikud hooldajad

Hooleandjad, kelle vahel valida saad, on kõik spetsiaalselt koolitatud, neile on tehtud põhjalik taustakontroll ning nad on läbinud vastavaid teadmisi nõudvad koolitused ja testid. Hooldekodus sellised võimalused puuduvad. Sa ei saa valida, kes su lähedasega parasjagu tegeleb. Kõikide inimestega ei pruugi hea klapp olla ja see võib vanemas asjatuid pingeid tekitada. 

Kodune hooldusabiteenus aitab sind! Teenuse osutaja peab järgima kindlaid nõudeid ning nad kõik on vastavate oskuste kontrolli läbinud. Sealhulgas oskavad hooleandjad ka kriisiolukorras käituda ja vajadusel esmaabi anda. CareMate’i jaoks on väga oluline, et hooldaja oleks sõbralik ja meeldiv inimene, nii et su vanem tunneks end temaga koos olles hästi.

Oma vanemat hooldekodusse pannes ei või kunagi teada, millise kvaliteediga hooldust seal pakutakse. Parem omada ise kontrolli selle üle, kes su lähedasega tegeleb!

Kõikide toredate hooleandjatega saad tutvuda siin. Igale hooleandjale saab peale külastust jätta tagasiside. Näiteks Kristiinaga ollakse väga rahul: Kristiina on oma ala vaieldamatu professionaal, jagas palju väga asjakohaseid nõuandeid ning leidis nii hoolealuse kui perekonnaliikmetega koheselt väga hea kontakti. infot hetkeolukorrast.“

Piret on vanemate inimeste aitamisega juba aastaid kokku puutunud ja see tuleb tal ka suurepäraselt välja. Mõned kommentaarid Pireti kohta:

„Oleme väga rahul. Teenusepakkuja töö kvaliteetne ning kõiki soove ja vajadusi arvestav

„Ämm jäi väga rahule juba esimesel kohtumisel. Ta ütles Piretile, et nii tore inimene ja jääb igatsusega ootama järgmist visiiti. Pireti tegu jättis väga sooja koduse tunde!

„Piretiga alati väga väga rahul -kiitus talle

4. Tagame viiruste perioodil ohutuse

Aegadel, mil viirused ringlevad, oleme teinud kõik endast oleneva, et tagada maksimaalne ohutus. CareMate platvormi teenuseosutajad on kõik läbinud väljaõppe, kuidas erinevate terviseseisundite ja sealhulgas ka viiruse korral hooldust läbi viia. Samuti on nendega kokkulepe, et väiksemagi külmetuse korral teenuseid mitte pakkuda. Hooldekodude asemel on samuti kokkupuute võimalus viirusega koduses keskkonnas oluliselt väiksem.

5. Säilib vabaduse ja iseseisvuse tunne

Pakume kõikvõimalikke hooldusabiteenuseid alates tavapärasest hooldamisest kuni abini, mida vajab su lähedane kodust väljaspool. Isegi kui su vanemal on keerulised terviseprobleemid, näiteks varajane dementsus või saadud insult, saad sa koostada just sellise hooldusabi plaani, nagu ta vajab.

Valides hooldekodu asemel toe lähedase kodus, saab eakas mitte ainult professionaalse abistaja, vaid ka toreda seltsilise, kes on täielikult pühendunud sinu vanema eest hoolitsemisele. Pidevalt omaette olles võib pikema perioodi vältel tekkida depressioon, mis hakkab aja jooksul süvenema. Eakaga erinevatel teemadel vesteldes saab leevendada ka vanema üksindustunnet ning depressiooni tekkimist seega vältida.

Hooldekodus olles on vanem põhilise aja kinnises ruumis. Aeda pääseb harva, seega värskes õhus viibimine on minimaalne. Koduse hooleandjaga saab vanem kõndima minna täpselt siis, kui ise soovib. Ja võid kindel olla, et teda toetatakse kogu jalutuskäigu vältel. 

Nii et selle asemel, et mõelda hooldekodu peale, kaalu alternatiivina koduse hooleandja teenust, mis on ka su vanema jaoks parem lahendus. CareMate viib vaid mõne hetkega kokku abivajaja ning hooleandja, tehes seda mugavalt ja turvaliselt.

Hooldusabiteenuse tellimine on sulle vaid mõne kliki kaugusel. Kui vajad abi, siis CareMate aitab sind rõõmuga! Kõik see on tagatud abisaajale mõistliku hinnaga ning ka hooleandja saab vääriliselt tasustatud. Aitame sind just siis, kui sa seda kõige rohkem vajad!

Kui soovid oma vanemaid või vanavanemaid aidata, siis võta meiega ühendust ja leiame sulle parima võimaliku lahenduse! 

Tel:  588 03 616 

e-mail: info@caremate.ee

Või telli kohe www.caremate.ee