Kui su lähedane ei saa enam üksinda hakkama: kuidas aidata tal turvaliselt kodus elada?

04 juuli, 2024

Elu toob ette hetki, kus meie armastatud pereliikmed või lähedased vajavad rohkem hoolt ja tuge. Kui su lähedane ei saa enam üksinda hakkama, võib see tekitada palju muret ja küsimusi. Üks suuremaid muresid on tihti see, kuidas tagada, et nad saaksid võimalikult kaua turvaliselt oma kodus elada, ilma et peaksid minema hooldekodusse. Selles blogipostituses jagame praktilisi nõuandeid ja tutvustame võimalikke Eesti ettevõtteid, kes aitavad muuta koduse elu turvalisemaks ja mugavamaks.

Kodu ja abivahendid – mugavus ja turvalisus eakale

Iga inimese jaoks on kõige olulisemad tema lähedased, kodu ja turvatunne – need kõik on omavahel seotud. Elus jõuab kätte aeg, kus tuleb oma eaka lähedase heaolu silmas pidades leida lahendused, kuidas igapäevaelu saaks võimalikult lihtsalt ja hästi organiseeritud. Selleks, et see teekond oleks sujuvam, on siin mõned olulised abivahendid ja teenused, mida võiks kaaluda:

Invaru – Abivahendid igapäevaeluks

  • Liikumisabivahendid: Ratastoolid, rulaatorid ja kaldteed aitavad liikuvusprobleemidega eakatel iseseisvalt liikuda ja toimetada. Need abivahendid tagavad turvalisuse ja lihtsustavad igapäevaseid toimetusi.
  • Hügieeni ja pesemise abivahendid: Dušitoolid, vanniistmed ja libisemiskindlad matid teevad pesemise turvaliseks ja mugavaks. Loodussõbralikud ja allergiavabad hügieenitooted on suurepärased igapäevaseks nahahoolduseks.
  • Voodihooldus: Kui eakas veedab suurema osa ajast voodis, siis erinevad voodiabivahendid, nagu voodipiirded ja tõsteseadmed, muudavad hooldamise lihtsamaks ja mugavamaks nii eakale kui hooldajale.

Abivahendeid saab osta ja üürida Invaru esindustes üle Eesti või soetada mugavalt e-poest aadressil www.invaru.ee. Siinkohal on hea teada, et nii esindustes kui e-poes kehtib ka riiklik soodustus.

CareMate – koduteenused sinu lähedasele

Kodune hooldus on suurepärane võimalus pakkuda lähedasele vajalikke teenuseid nende enda kodus. CareMate’i kaudu vahendame erinevaid teenuseid, mis aitavad eakal kodus turvaliselt ja mugavalt elada:

  • Ihu- ja koduhooldus: CareMate’i hooleandjad pakuvad abi igapäevastes toimingutes, nagu pesemine, riietumine ja toidu valmistamine. Samuti aitavad nad kodu korrashoiul, et tagada puhas ja turvaline elukeskkond.
  • Sotsiaalne ja vaimne tugi: Oluline on ka vaimne heaolu. CareMate’i hooleandjad pakuvad seltsi, vestluskaaslast ning viivad läbi erinevaid tegevusi, mis hoiavad meele virge ja pakuvad rõõmu.
  • Poeskäigud ja apteegiteenused: Hooleandjad aitavad eakal vajalikud toiduained ja ravimid poest koju tuua, et tagada igapäevaste vajaduste täitmine.

Lisainfot erinevate teenuste kohta leiad siit.

Koduandur – turvalisus nutikate lahendustega

Kuigi kodus abi on oluline, võib mõnikord vaja minna ka tehnoloogilisi lahendusi, et tagada turvalisus ja meelerahu. Koduandur OÜ pakub hätta sattumise märkamise seadmeid ja teenuseid, mis suurendavad eakate ja nende lähedaste turvatunnet:

  • Häirenupp ja tehnilised lahendused: Koduanduri häirenupp on lihtne, kuid tõhus turvaseade eakatele. See on käe peale käiv nupp, mis tagab kodusele vahetu ja kiire abi saamise. Nuppu vajutades saadetakse koheselt häiresignaal lähedasele, sotsiaaltöötajale või Viking Security juhtimiskeskusesse, kes saab kiiresti reageerida ja abi pakkuda.

Koduanduri kohta saad rohkem teada siit.

Kui su lähedane ei saa enam üksinda hakkama, on mitmeid võimalusi, kuidas tagada talle turvaline ja mugav elu kodus. Kasutades CareMate’i koduteenuseid, Invaru abivahendeid ja Koduanduri nutikaid lahendusi, saab eakas elada iseseisvalt ja väärikalt oma kodus, säilitades samal ajal oma turvatunde ja lähedaste meelerahu.

Loodan, et see blogipostitus pakub teile kasulikku teavet ja aitab leida sobivaid lahendusi teie lähedase heaolu tagamiseks. Kui tekib küsimusi, võtke meiega ühendust!

Tel: 58803616
e-mail info@caremate.ee