Mis vahe on hooleandjal ja hooldajal?

25 september, 2023

CareMate internetikeskkonnast on võimalik pakkuda hoolt kõigil, kellel on selleks empaatiavõime ning oskused nii, et seda on rõõm teha. Oskuste puudumise pärast pole tarvis muretseda, kuna toimub väljaõpe, mis sisaldab kõike vajalikku. Hooleandja on abiks ihu hooldamisel, kodu koristusel, toidu valmistamisel aga ka välisteks käikudeks. Täpsemalt, millist abi hooleandjad pakuvad, vaata huvi korral lähemalt siit.

Sõna “hooleandja” on küll juba CareMate alguse aastatest kasutusel, kuid siiski üsnagi uus ning CareMate asutajate poolt endil välja mõeldud termin. Mille poolest erineb hooleandja hooldajast?

Hooleandja

Hooleandja on laias laastus keegi, kes pakub teisele indiviidile abi hoolitsemise toimingutel sellisel kombel, et on võimalik pühenduda. Ta kuulab inimese soove ja aktsepteerib neid. Samas on tema vastutada see, et hoolt vajav inimene saab tõepoolest kõik vajaliku kätte. 


Selleks, et keegi, kellel näiteks pole enam motivatsiooni süüa ja tuju kurb, on hooleandjale kursusel õpetatud kõik võtted, et ikkagi teha kõik võimalik, et abivajaja toitained omal soovil ära tarbiks ja ennast paremini tunneks. Sama on kõigi muude toimingutega, mis täisväärtuslikuks eluks vajalikud. Hooleandja on seega keegi, kes on justkui pereliikme asendaja. Tuleb, kuulab ja annab endast parima, et vajalik hool oleks abivajajale tagatud.

Hooldaja

Hooldaja rolli täidab ühiskonna mõistes hooldustöötajat, kes töötab vahetustega hooldekodus või haiglas, kellel on selleks mitukümmend patsienti korraga ja kellel on ülesandeks kõigile viia ette söök, see ära korjata, vahetada mähkmed ja anda ravimid.

Meie CareMate platvormil oleme peamise rõhu pannud sellele, et hoole andmisel saaks pühenduda üks-ühele ja oleme leidnud, et see on ka võimaldanud tõepoolest teha hooleandjal oma tööd rõõmuga ning seega pakkuda kvaliteetset teenust.

Tagasiside

Küsisime hiljuti, kas keegi soovib oma töökogemust CareMate keskkonnas tellimusi tehes ka kommenteerida. Loe, mida hooleandjad on oma rollist meile tagasisidena andnud:

Piret
Minu kliendid on olnud enamasti inimesed,  kes teavad täpselt, mis on nende ootused ja lootused. Minul pole probleemi, et nende ootusi täita. Alati  on see ka ônnestunud ja olen leidnud häid,  toredaid tuttavaid, kellega on koos tore edasi kulgeda.  Võin julgelt öelda, et oma klientidele olen olemas alati.

Aalo
Minule on sattunud positiivsed ja tublid kliendid. Koos pingutame, et kodu oleks puhas ja mõnus, et maitsev toit oleks laual ja tervisehädad kontrolli all. Hea on kuulda ja näha, et mind ikka tagasi oodatakse.


Triin
CareMate kollektiivis olin esmaste seas, kes alustas hoolealustega tegutsemist, pakkuma lisaabi pereliikmetele. Tänu nendele kogemustele olen leidnud oma kutsumuse- hoolida ja hoolitseda. Vanima tütrena ( 3 õde ) tuleb see vist loomulikuna, soov hoida pereliikmeid ja tagada heaolu. Nii suhestun ka iga uue hoolealusega, mõistmaks tema soove ja vajadusi. Aastate jooksul on hoolealuseid erinevates vanustes ja tervise küsimustega. Kahjuks olen pidanud ka hoolealuseid “pilve piirile” saatma. Positiivseid kogemusi, tänusõnu ja kirkaid silmi on muidugi kordades rohkem.

Virge
Olen töötanud hooldustöötajana väga kaua aastaid, aga ikka õpin iga päev midagi uut ja saan uusi kogemusi. Hooleandjana toetan nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt  inimesi elamistoimingutega hakkama saamisel, et ta saaks väärikalt elada oma kodus ja tuttavas keskkonnas, kus ta on harjunud,  võimalikult kaua. Hoole pakkujana olen empaatiline- aitan inimest sõltumata tema soost, vanusest, või nahatoonist. Minu arvates on hooldekodu viimane koht, kuhu minna. CareMate annab inimestele võimaluse olla kodus oma perega ja veeta kvaliteet aega nii kaua kui see on võimalik. Väärikat vananemist kõigile!


Kui ka Sinul on huvi tulla hooleandjaks ja saada eelnevat väljaõpet selleks, siis palun registreeri end ja määra meie juurde vestluse aeg siit:
https://caremate.ee/caregiver-landing

Kui aga otsid ise endale või oma lähedasele hooleandjat, siis pane abivajaja aadress google ühendusel ning vaata sobiv abistaja välja siit: https://caremate.ee/search-caregiver

Lisaküsimuste korral, palun kirjuta julgelt: info@caremate.ee