5 ideed, kuidas oma vanemad taas elurõõmsaks ja õnnelikuks muuta

18 august, 2023

Kui näed, et su ema või isa silmis ei ole enam endist sära ning ta ei tunne oma elust enam sama palju rõõmu kui varem, siis mida saaksid tema olukorra parandamiseks teha? Kuidas tagada oma vanematele võimalikult hea ja mugav kodune keskkond?

Mõista vanemate täpseid vajadusi, proovida leida lahendusi – seda kõike võib olla liiga palju! Millest sa alustama peaksid? Jagame sinuga viis nippi!

1. Selleks, et saaksid olukorrast ülevaate, pane kirja oma vanema vajadused.

Keskendu kuuele aspektile:

1)  pere toetus,

2)  kodune turvalisus,

3)  meditsiinilised vajadused,

4)  hügieen,

5)  toiduvalmistamine,

6)  sotsiaalsus.

Nende punktide üle järele mõtlemine annab sulle ülevaate, kui palju tuge ta vajab, et rõõmsalt ja rahulolevalt elada.

2. Analüüsi eelnimetatud aspekte

Tee kindlaks, kui palju jaksaksid ise panustada ja kui palju vajaksid tuge. Me kõik soovime rahulikumat elu, et aega jääks ka oma laste ja abikaasa jaoks.

3. Su enda ajaline võimekus

Nüüd, kui oled selgeks teinud, kui palju oled võimeline ise aitama, ilma et su enda peresuhted kannataksid, mõistad, kui palju abi sa väljastpoolt vajaksid. Ja selleks oleme meie sind abistamas! CareMate’i professionaalne hooldusabiline on läbinud vastavad koolitused ning neile on tehtud põhjalik taustakontroll. Seega, kui vajad kasvõi natukeseks abikäsi, siis võta meiega ühendust ja luba ennast ning oma vanemat aidata!

4. Kaasa oma vanem protsessi 


Selgita talle vajadust hooldusabilise järele. Isegi kui ta alguses suhtub sellesse kahtlevalt, siis proovi talle järgmisel korral uuesti ja rahulikult läheneda. Kui ta sellesse just täiesti vastumeelselt ei suhtu, aitab vestlemine ja veenmine kindlasti.

5. Jälgi, et igapäevasuhtlus oleks võimalikult kerge!

Eaka jaoks on kõige hullem olukord, kui ta tunneb, et teda ei ole enam vaja, tehes enda olemasolu kohta sageli märkusi. Negatiivne meelestatus võib tekkida üksinduse tõttu. Me kõik soovime tähelepanu ja tahame olla vajalikud. Vanusega on meie liikumis- ja hakkamasaamise võime paratamatult langustrendis. Seetõttu veendu, et su vanem oskaks kenasti telefoni kasutada ja proovi õpetada talle ka videokõnede tegemist. Kui ta siiski tunneb end üksildasena, on CareMate’i hooldusabiline ka vahva seltsiline, kes abistamise ajal temaga vestleb.

CareMate on alguse saanud just soovist muuta nii sinu kui sinu lähedaste elu kergemaks, samas luua abivajajatele hea keskkond iseseisvalt hakkamasaamiseks. Me teame, mida sa tunned ja aitame sind meeleldi!

Kui mõtled, kas CareMate’i hooldaja tellimine on midagi sulle, siis jagan sinuga ühte edulugu. Nimelt kirjutas meile Merili, kes oli rõõmuga nõus oma kogemust jagama!

Tere, CareMate’i tiim!

Soovin teid tänada sellise väärt ettevõtmise eest. Olin viimased kaks aastat justkui orav rattas. Aitasin oma terviseprobleemidega ema igapäevatoimetustes ja lõpuks ka toidu valmistamisel. Tundsin, et olen kokku jooksnud ja rampväsinud. Auto puudumise tõttu oli ka suur ajakulu ühistranspordiga ema juurde minek.

CareMate’i hooldusabi leidsin guugeldades ja jäin inimeste kogemusi lugema. Tundsin ühes loos ära iseenda ja pärast seda tuli selge otsus ka ise proovi teha. 

Ema õnneks oli sellega ka nõus, et vahepeal käib keegi teine teda aitamas. Tema juures käis kokku kolm hooldusabilist, kellest viimane talle väga meeldis. Esimestega ei tekkinud kahjuks õiget klappi. Seega jäin temaga koostööd tegema ja olen juba üleeelmise aasta juunikuust saadik teda oma ema abistamisel kasutanud. Kuna hooldaja elab kenasti ema naabruskonnas, siis ma ei pea pidevalt ise ühest linna otsast teise sõitma.
Jõudu teile teie töös, et neid tublisid hooldajaid ikka jätkuks!

Merili

Kui soovid ka CareMate’i teenust tellida, siis tutvu sõbralike hooldusabilistega.

Võta kindlasti meiega ühendust!

Tel:  588 03 616 

E-mail: info@caremate.ee

Või telli kohe www.caremate.ee