Hooldusabi tellimine emale päästis mu abielu!

25 veebruar, 2021

Märkamatult ongi veebruarikuu läbi saanud, vabariigi aastapäev on taas möödunud. Oleme uhked oma riigi iseseisvuse üle ning tähistame seda perioodi rõõmuga! Kuidas on iseseisvusega lood aga meie vanematel? Iseseisvus eakatel võiks ju tähendada seda, et saadakse vabalt koduses keskkonnas oma eluga hakkama, säilitades õnne ja elurõõmu. Kahjuks on see võimalus inimestel sageli piiratud.

Kersti on hea meelega nõus hooldusabi kogemust meiega jagama!

Kersti on kiire elutempoga naine, kes üritab oma aega jagada nii laste kui ka haige ema vahel. Kes aitab ema arsti juurde? Kes valmistab emale toidu? Kuna ema elab üksinda teises linnaosas ning kogu hooldusabi osutamine oli naise õlul, oli selle planeerimine stressirohke ja ajamahukas.

Peresuhe kannatas

Lapsed ja mees said üha vähem tähelepanu ning see muutis ka koduse õhustiku pingeliseks. Kersti sai üsna pea aru, et kui samamoodi jätkata, lõppeb see lahutuse ja lõhkise perekonnaga. Pidevalt stressis olles tekkis rohkem tülisid ja nähvamisi. Kersti tundis kohustust nii palju kui võimalik ema jaoks olemas olla ning rebis end seetõttu ajaliselt ja emotsionaalselt lõhki.

Olles stressis ja läbipõlemise äärel, tegeledes kahe lapsega ning proovides lisaks jõuda ka igapäevaselt ema juurde – seda kõike on liiga palju. Kui Kersti emal tervisemuresid aina juurde tekkis, sai naine aru, et ta ei saa enam üksinda kõigi kohustustega hakkama.

Umbes pool aastat tagasi otsustas Kersti suure ülekoormuse tõttu, et midagi peab muutuma. Ta soovis tunda end jälle naisena, kes leiab taas üles iseenda ja aega ka talle endale meeldivate tegevuste jaoks.

Kuidas Kersti CareMate’ini jõudis?

CareMate’ini jõudis ta interneti vahendusel, kui hakkas uurima, milliseid võimalusi tema olukorra lahendamiseks pakutakse. Hooldekodu ei tulnud üldse mõttessegi, sest see ei tundunud hea koht, kuhu ema panna.

Alguses kaalus Kersti veidi, kas teha abi saamiseks CareMate’i lehelt tellimus või mitte. Lõpuks tundus see siiski hea võimalus, et näha, kas ja kuidas hooldusabiteenus emale üldse sobib. Kuna CareMate’i koduleht on usaldusväärne ja hooldusabi kohta lisalugemist on päris palju, siis ei tekkinud rohkem kõhklusi.

CareMate’i platvorm on väga lihtsalt üles ehitatud – kõik on mugav ja loogiline. Kersti valis hinnangute põhjal ühe hooleandja välja ja kutsus ta esimesel korral mitmeks tunniks ema abistama. Ema oli hiljem väga rahul, sest ta sai hooleandja näol ka inimese, kellega jutustada ja kes temaga tegeles. Kersti ema on loomu poolest jutustaja tüüpi, seega oli ta end Kersti pingutustele vaatamata juba pikka aega üksikuna tundnud. Nüüd sai ka see mure lahendatud, sest ema on seltsi eest tänulik ja palju rõõmsam.

Milline on hooleandja?

CareMate’i hooleandjad on lõbusad ja sõbralikud. Kersti on siiamaani jätkanud koostööd peamiselt kahe toreda hooleandjaga, kes emale väga meeldivad. Nad aitavad emal teha neid toiminguid, millega ta enam üksi väga hästi toime ei tule, näiteks ravimite võtmine, vajadusel liikumisabi ja õues jalutamine, arstivisiidid ja palju muudki. Kõik pakutavad hooldusabiteenused on olemas siin.

„Olen siiralt tänulik CareMate’i hooldajatele abistamise eest, sest see on minu elu tohutult muutnud! Ma ei tea, milline inimene ma nii ema kui naisena oleks, kui see pidev stress oleks samamoodi jätkunud,“ on Kersti rahul otsusega emale abistaja leida. „Kui keegi on sarnases olukorras nagu mina, tundes, et on end selle virvarri sisse täiesti ära kaotanud, siis soovitan soojalt proovida hooldusabi teenuseid. See aeg, mis sa sellest enda jaoks võidad, on lõpptulemusena palju suurema kaaluga,“ kiidab Kersti ja lisab, et on tänu hooldusabile viimase poole aastaga muutunud rahulikumaks inimeseks, kellel on taas võimalus oma lastega tegeleda. „Kuna tellin hooldusabi peaaegu igapäevaselt, siis saan ka kindel olla, et emal on vajalikud rohud võetud ja kõik on kontrolli all.“

Tel:  588 03 616
e-mail: info@caremate.ee
Või telli kohe www.caremate.ee

Hoolides,
CareMate meeskond