Mida teha, kui vanavanem enam üksinda kodus hakkama ei saa?

27 jaanuar, 2021

Eakate hooldusteenus on üks võimalikke lahendusi, kuidas pakkuda vanavanematele mõnusat olemist oma tavapärases keskkonnas.

Meie pereliikmed jäävad järk-järgult aina vanemaks. Paratamatult tekib vanemaks saades ka rohkem erinevaid terviseprobleeme ning seetõttu on eakatel üha raskem üksinda hakkama saada. Kas oled mõelnud, kuidas eaka eest kodus niimoodi hoolt kanda, et ta tunneks ennast võimalikult hästi?

Hooldaja tõttab appi!

Kui su vanaema või vanaisa saab oma igapäevaste toimingutega enam-vähem ise hakkama, kuid mõnes asjas vajaks siiski abi, siis võib-olla oleks tark tegu talle hooldaja palgata. Hooldaja on professionaalne töötaja, kes on saanud vajaliku väljaõppe, et vanainimesi aidata.

Meile teeb siirast rõõmu, kui paljude inimeste elu oleme oma hooldusabi teenusega saanud kergemaks ja paremaks muuta. Oleme CareMate’i kohta saanud väga head tagasisidet ning jagame üht lugu ka sinuga, et saaksid aimu, kuidas CareMate toimib.

Rääkisime hiljuti CareMate’i hooldusabi kasutanud Hardiga natukene lähemalt, kas ja kuidas ta teenusega rahule on jäänud.

Koduhooldusteenus ja selle plussid

Hardi sõnul oli peamiseks põhjuseks, miks ta üldse abi otsima hakkas, tema eakas pereliige. Kui kõrges eas inimene elab üksinda, võib tal mingil hetkel paratamatult tekkida olukord, kus ta enam iseseisvalt hakkama ei saa. Nii juhtus ka Hardi peres, kui tema 92-aastane pereliige professionaalide abi vajas, sest eaka mälu hakkas tasapisi nõrgenema ja see mõjutas tema hakkamasaamist igapäevaste toimingutega.

Mälu aitab meil igapäevaeluga iseseisvalt toime tulla ja pidevalt uusi asju juurde õppida. Kasutame mälu kõikides oma tegevustes. Kui me midagi kogeme, siis aju mälupiirkondades toimub kogu teabe käsitlemine ja mõttetegevus. Mälu jaguneb kaheks: lühemat aega kestev mälu ja kaugmälu. Kui üks neist mälu liikidest halveneb, on väga keeruline üksinda oma toimetustega toime tulla.

Kõrges eas vanaemal või vanaisal on mälu halvenedes keeruline pidada järge ravimitega: mis on juba võetud ja mis veel võtmata. Kui vanainimene ikka enam üksinda hakkama ei saa ja hooldekodusse teda samuti viia ei soovi, on siiski vaja oma lähedast kuidagi aidata. CareMate just niimoodi abi pakkuda saabki!

Kes on CareMate’i vahvad koduabilised ning kuidas me sind siis aidata saame?

Koduabilised on positiivsed, abivalmid ja töökad spetsialistid. CareMate’i tugevaks küljeks on hooleandjatele tehtav põhjalik ettevalmistus ja professionaalsus. Hooleandja on läbinud vajalikud intervjuud, taustakontrolli ja koolitused, et pakkuda turvalist ja kvaliteetset teenust.

Hardi sõnul eeldas ta alguses, et piisab ka sellest, kui CareMate’i hooldaja käib eaka pereliikme juures mõnel päeval nädalas. Ajapikku sai aga selgeks, et abi vajab vanainimene ikkagi rohkem, kuna ta ei saanud enam iseseisvalt hakkama ning ei teinud vahet isegi hommikul ja õhtul. Kui ka ravimite tarbimisega tekkisid probleemid, otsustas Hardi, et hooldajat on siiski vaja kõikidel nädalapäevadel.

CareMate’ini jõudis Hardi internetiotsingut tehes, uurides võimalusi oma kalli lähedase abistamiseks. Hardil on kõikide hooldajatega olnud väga positiivne koostöö ja kõik, kes on lähedast abistamas käinud, on jätnud väga hea mulje.

Hardi on CareMate’i teenusega väga rahul!

Lõpetuseks soovib Hardi CareMate’i teenuse kohta kiidusõnu jagada ning kindlasti soovitab ta seda ka teistele inimestele, kelle peres on samasugused mured. Positiivset tagasisidet on alati hea kuulda ja seeläbi teame südames, et teeme õiget asja!

Kui mõtled, kuidas CareMate’i keskkonda kasutada, siis ära selle üle pikemalt juurdle – teenuse kasutamine on äärmiselt lihtne. Esmalt tuleb sul abivajajale luua profiil, mis kirjeldab tema tervislikku seisundit ja eelistusi. Seejärel saad valida lemmik hooleandja vastavalt eaka vajadustele ja siis tellida ta koduvisiitide tegemiseks. CareMate’i platvorm aitab sul turvaliselt ära korraldada ka kõik omavahelised kokkulepped hooleandjatega. Ära muretse – kogu protsess on tehtud väga mugavaks ja lihtsaks.

Kui tunned, et vajad meie abi, siis võta julgelt ühendust. Aitame sind ja su lähedasi hea meelega!

Võta kindlasti meiega ühendust ja pakume sulle parimat lahendust!

Tel:  588 03 616 

E-mail: info@caremate.ee

Või telli kohe www.caremate.ee

Hoolides,

CareMate meeskond