Kuidas CareMate hooldusabi su lähedase heaolu parandab?

05 jaanuar, 2021

Oleme siiralt tänulikud igale kliendile, kes leiab meie juurest oma eakale sugulasele või lähedasele toreda abilise. Oleme saanud palju head tagasisidet erinevatelt klientidelt. Täna uurisime lähemalt Ivarilt, kuidas on ta CareMate poolt pakutud teenusega rahul.

Ivar on kasutanud CareMate juba pikemat aega ja lisaks tema rahulolule on õnnelik ka vanaisa, kes ei pea hooldekodus olema ning saab oma toredate lapselastega rõõmsalt kohtuda! CareMate hooldaja on ühtlasi ka justkui lõbus seltsiline. Vanaisa saab kellegagi rääkida ega pea päevad läbi üksinda kodus olema. Kuidas jõudis Ivar CareMate’ni? Loe edasi ja saa teada!

Ivari sõnul tekkis abivajadus siis, kui tuge oli vaja vanaisal, kes saab varsti 70-aastaseks ning elab üksinda. Vajadus tekkis peale pikaajalist haiglaravi. Vanaisal on head väljavaated paranemiseks ja eluviiside oluliselt tervislikumaks muutmiseks.

Ivar mainib, et alguses proovis tema ja ta perekond ise vanaisa eest hoolt kanda. See muutus aga tasapisi koormavaks. Kui tekkis esimene koroonalaine ning perekonnad olid vahelduva eduga karantiinis, siis saime aru, et niimoodi enam edasi jätkata ei saa. Seetõttu tekkisid tõrked hooldamisel. Hooldatava kui ka tema kodu sanitaarne olukord halvenes. Pidime leidma lahenduse, kuidas seda olukorda parandada niimoodi, et kõigil oleks hea.

Õnneks jõudsin läbi Tallinna Linnavalituse sotsiaalabi ametniku CareMate hooldusabiliseni. Oleme välja valinud kaks kindlat inimest, kes käivad meie eakat vanaisa hooldamas. Üks tegeleb pigem toidu valmistamise ja koristamisega ning teine hooldatava pesemise, jalutamise ning ajaviite tegevustega. 

Esimesed külastused toimusid ettevalmistatult, rääkisime kohe avatult, millised raskuspunktid võivad abi andmisel tekkida. Leppisime kokku, kuidas saame tagasisidet anda, et koostöö sujuks võimalikult meeldivalt. Kõik lisatunnid on tellija poolt aktsepteeritud ning arveldamine toimub CareMate vahendusel.

Kui sinu perekonnas või lähedaste seas on keegi, kes vajaks tuge, siis julge abi küsida! Eelista kindlasti koduhooldust hooldekodule. Vanemas eas sugulane, tuttav või sõber sooviks veeta eelkõige aega enda kodus, sealjuures säilitades hea elukvaliteedi ja võimaluse suhelda enda lähedastega. 

Tänu CareMate teenusele on lapselastel võimalus külastada vanaisa nii, et kõrval ei torise üle pika aja hooldust tegevad vanemad. Hooldajad on toredad seltsilised meie eakale pereliikmele. 

Kokkuvõttes oleme teenusega väga rahul ning tunneme koolitatud hooldajate-seltsiliste näol, et tehakse koostööd ja hoolitakse teineteisest.

Kui tellid abi oma lähedasele varakult, saab vanainimene olla kauem tervem ja tugevam. Oluline on, et inimene saaks oma kodus elamisega hakkama.